Ето кои фирми отнесоха глоби …

Фирмата за производство на обувки „БИ И БИ-БЪЛГАРИЯ“ ООД, със седалище в гоцеделчевското село Абланица получи акт в размер на 2 200 лв. от РИОСВ-Благоевград. Прегрешението й е, че не е  водила отчетност на отпадъците по реда на закона. Санкцията е от проверките на инспекцията през юни.

Екоинспекторите санкционираха и благоевградския производител на гранулирана кучешка храна Юлий Христов. Собственикът на „Макс анимал“ ЕООД ще трябва да плати 2000 лв. заради отказ да представи в инспекцията задължителните месечни справки-декларации за пуснати от страна на дружеството на пазара опаковани стоки.

Софийската фирма ”Екорепласт” ЕООД  с директор Юлиян Герчев е с най-малката наложена санкция от 1 200 лева. Глобата  е за нарушаване на индивидуалните емисионни ограничения в цех за обработка на отпадъчни пластмаси в с. Капатово, община Петрич.

Екоинспекторите са извършили последващ контрол по 3 сигнала за нерегламентирани замърсявания с отпадъци. Оказва се, че замърсеният терен в землището на с. Баня  е почистен, при проверката не са налични новообразувани замърсявания в района.

Замърсените терени в района на Подгорието, общ. Петрич, регистрирани на 09.04.2019 г. са почистени, като на две места са налични новообразувани замърсявания, за което е дадено предписание на кмета на общината за почистването им със срок 15.07.2019 г.;

Налични са замърсявания в района на селата  Добри Лаки, с. Клепало и с. Никудин, общ. Струмяни, установени по време на проверката на 10.04.2019 г., които все още не са почистени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *