От 1 млрд. лв. европари повече от половината глътна магистрала „Струма“

Над един млрд. лв. са договорени за изпълнението на проекти на територията на Благоевградска област от началото на програмния период до юли 2019 г., показва справката на Областен информационен център – Благоевград.

Повече от половината от тези средства – 764 801 346 лв., са вложени в изграждането на АМ „Струма“ – за отсечката от 12,6 км. от  Благоевград до Крупник, отсечката от 24 км. от Кресна до Сандански и тунел „Железница“. Към момента, вече са изградени и пуснати в експлоатация цялата отсечка от Кресна до Сандански и 6,5 км. от отсечката след Благоевград. Тунел „Железница“ е на етап строителство.

287 842 104 лева са привлечените в областта средства по Оперативните програми – „Околна среда” (ОПОС), „Региони в растеж” (ОПРР), „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК), „Наука и образование за интелигентен растеж” (ОПНОИР),  „Добро управление” (ОПДУ), както и „Храни” (ОПХ). Към момента, реално са изплатени почти половината по тях – 112 140 666 лева. Или само за половин година, разплатените средства по тези програми бележат ръст от над 17 милиона лева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *