Търсят се… пожарникари

79 свободни места обявиха в дирекциите „Пожарна безопасност и защита на населението. Търсят се младши изпълнителски длъжности – спасител, пожарникар, водач на специален автомобил в столичната дирекция и в регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

Крайният срок за прием на документите е 25 юли 2019г.

За Благоевград обявените свободни места са 2: старши спасител (водач на подемно – транспортни машини) и старши спасител (водач на самоходна техника).

Борбата с огнената стихия е сложен процес и пожарникарите, повече от всички други служители на реда и гражданската безопасност, трябва да имат редица качества и таланти, както и личен характер, за да могат пълноценно да упражняват професията си.

Комбинацията от уникални служебни задължения, нестандартно работно време и гъвкав начин на живот са предпоставка за някои специфични личностни характеристики.

Именно заради това не всеки може да бъде пожарникар.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *