Ето така се краде булка!

„Тридесет души верна дружина…“ както е в песните и старите предания, облечени във фолклорни носии  застанаха редом зад своя приятел Слави, за да го подкрепят в един от най-важните избори в живота му. Тя е момиче силно свързано с фолклора и притежател на едни от най-хубавите носии. Нейното желание било, ако се омъжва да дойдат 30 души с нейния любим на крака. Те дойдоха: 40 пременени до един в нейната страст-фолклорни носии.

Още в ранния следобед, Слави посрещна приятелите си, премениха се в красивите носии и с песен и музика потеглиха за Добринище… там нищо неподозиращата Яна живее и работи. В празничната вечер Слави и дружината я изненадаха на работното и място, а тя със сълзи на очи каза „ДА“ .

Като добри приятели на Слави с него във важната вечер бяха редом  и кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, които също не изневериха на традицията и се премениха в носии.

След заветното „ДА“, Яна въобще не се замисли и веднага сложи една от най- красивите си носии от колекцията и. В унисон с дружината тя поведе хорото и купонът продължи до ранни зори. Така патриотично настроените млади хора от Симитли и Добринищ  показаха, че традициите са живи и ще продължават да съществуват.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *