С нови табели от дарители намираме Самуилова крепост

Нови табели, указващи пътя към НПМ „Самуилова крепост“, са поставени на различни места в община Петрич. Указателните знаци са дарени от младо семейство от София, каза д-р Сотир Иванов, директор на Исторически музей – Петрич. Те много често идвали в НПМ „Самуилова крепост“ и на други обекти в региона. Решили да ги направят, тъй като  стигането до обекта всъщност е доста сложно.

Има много отбивки –  първо от автомагистрала „Струма“, а после трябва да се ориентирате и в самия град в посока запад, след което има разклонения, които са към селата в подножието на планината Беласица или в подножието на планината Огражден. И именно да не се объркват посетителите, поставили табелите.

Също така от дарители ще бъдат поставени допълнителни навеси за посетители в района на античен град Хераклея Синтика. Облагородяването на обекта ще стане възможно благодарение на щедро дарение, което е направено от страна на посетители на обекта и на Исторически музей – Петрич. Това ще позволи хората, които идват, да се чувстват удобно, комфортно и в същото време да могат да разгледат новите археологически открития, които след реставрация и консервация ще бъдат достъпни.

След приключване на археологическите проучвания на Хераклея Синтика ще бъде направена и една система от информационни табла. Освен това ще имам определена пътека, по която да се разглежда обекта по-спокойно, което ще улесни посетителя.

В момента се работи усилено във форума на Хераклея Синтика и всичко онова, което излиза като ценности,  се показва.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *