182 години, но все по –ярък образ и възторжено преклонение

182 години от рождението на Васил Левски и 150 години от основаването на революционен комитет в града чества Разлог.

Днес, Разлог за пореден път склони глава пред най-свидния си син –Апостола на свободата Васил Левски. По повод 182-годишнината от рождението му жители и гости на Разлог, както и служители от Общинска администрация, се преклониха пред подвига на революционера. Организатори на събитието бяха Община Разлог и Историческия музей.

Пред паметника на Апостола, издигнат на централния площад, бяха поднесени цветя от инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и д-р Мария Копанарова – председател на Общинския съвет, организации и признателни граждани, които почетоха делото и паметта на Дякона.

Революционният път на най-великия герой на България минава и през Разлог, където създава революционен комитет през 1869 година.

,,Всеки изминал ден ни отдалечава от епохата, в която е живял Васил Левски. Същевременно образът на Апостола на свободата остава все така ярък, а преклонението пред него – все така възторжено. Не трябва да забравяме, че преди 150 години Апостолът идва в Мехомия /днес Разлог/ и основава революционен комитет в къщата на Кипре Максев“, каза  директорът на музея Христина Манова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *