Учат бъдещи полицаи да стрелят

Стрелба с пистолет, изземване на веществени доказателства, залавяне на извършители на престъпления. Това бяха част от игрите в Детската полицейска школа в Банско. В заниманията взеха участие над 50 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Организираните спортни игри са близки до дейността на служителите от полицията.

Тази година детската полицейска школа бе разделена на два етапа, като първият етап приключи на 26 юни с децата от детските градини, подготвителните групи и първи клас. Вторият етап се проведе през месец юли с децата от 2-и до 7-и клас на училищата ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Места, ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Добринище, СУ „Неофит Рилски“ – Банско и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Банско.

Децата посетиха и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, където разгледаха цялостното оборудване на пожарните коли и се запознаха с основните дейности на пожарникарите.

Школата се проведе със служители от Районното управление – Банско, инспектор Катя Чакърова и младши полицейските инспектори Петър Ергин и Ангел Юруков.

На всички деца бяха раздадени грамоти за участие от името на кмета на Община Банско – Георги Икономов и началника на РУ – Банско – главен инспектор Иван Попов.

Всички участници получиха и още един подарък за спомен – фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *