снимка: banskoski

Спряха колите към планината

Ако ходиш на Бъндерица, до Байкушевата мура, някъде по високите части на Пирин, трябва ти лифт. Спират колите към планината над Банско. Без коли в Пирин, пише strelka.bg . От 26-ти юли е в сила специален режим на достъпност и движение в планината. До края на месец август е в сила временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път град Банско – хижа Вихрен, от местност „Шилигарника” до хижа „Вихрен”. Забраната важи от 08:00 ч. до 16:00 ч. Органичението изключва колите със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, създаваща реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия.

За ограничението има необходимите обозначения. В местността „Шилигарника” са предвидени места за паркиране на автомобилите. За спазване на забраната следят полицаи и служители на Дирекция Национален парк „Пирин”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *