Още място – къде да играят децата

Ако видите строители в зелените площи – не се тревожете. Няма да никне поредната кооперация. Подготвят терена за изграждане на детски площадки. От четвъртък работници започнаха да подготвят терените за изграждането на нови катерушки и пързалки на над 10 места в град Благоевград и по селата. Ще има повече място за игра за децата в кварталите „Струмско“, „Грамада“ „Ален мак“, Орлова чука“, както и в селата Рилци, Покровник, Падеш. Повечето от тях са по заявено желание от жителите в кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ НАПРАВИ!“.

Новите места за игра ще бъдат съобразени изцяло с изискванията за безопасност. Ще бъдат с ограда и ударопоглъщаща настилка. Всяка от детските площадки ще бъде оборудвана с разнообразни  съоръжения. Освен с уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на площадките ще има пейки и кошчета за удобство на придружителите.

Средства за новите детски площадки са предвидени в Инвестиционната програма на Община Благоевград.

До края на годината предстои изграждането и на нови спортни площадки на територията на Благоевград. Обособяването на кътове за игра и спорт е сред основните приоритети на кмета д–р Атанас Камбитов, а целта е да се създадат подходящи условия за малките и младите жители на общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *