Кметът, който поръча екипи за най-верните фенове на футбола…

Първенството започна. Футболна България играе, в елита и в аматьорската лига. Сички отбори излязоха с нови надежди, нови екипи… Футбол без фенове не е футбол. Отборът без привърженици не е в пълен състав… – така казват футболните хора. Хората от спорта, които са възпитавани и живеят по други правила, по правилата на честната игра.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов въведе нови правила, с нова грижа, ново отношение към най-верните фенове на футболен клуб Септември Симитли. Там, в Симитли има двама, които неотлъчно следват отбора. Спас Агов и Симеон Червенков. Другари, пенсионери. От години не са пропускали нито един мач на стадиона. С тима са не само в домакински мачове. Следват Септември навсякъде. Двамата се качват на колата и следват отбора навсякъде, когато играят с отбори в района. Не отсъстват от мач в Разлог, в Петрич или Дупница… „Това са хора, които заслужават „благодаря“. Заслужават признание затова, че са с отбора, затова че са част от отбора. Това не са бивши футболисти, просто хора, които обичат футбола, харесват играта и милеят на нашия си отбор. Такива са истинските фенове“, така Апостолов обяснява заслугата на феновете да бъдат с фланелки на отбора, цитиран от simitli.info .Единият е бивш шофьор на линейка, другият – баща на футболист, но отдавна приключил с футбола. „Това го заслужава всеки привърженик. Всеки, който обича футбола, честната игра, Септември и Симитли. Затова в клуба взехме решение за поощряваме всеки в публиката, на чиято подкрепя отборът безрезервно разчита. Защото футболът без фенове не е футбол…“, допълва Апостолов.

Агов и Червенков получиха фланелките си точно в навечерието на първенството в последната приятелска среща на Септември, когато официално бе представен отбора и новите екипи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *