Ако детето ви има дарба …

Млади таланти показват природните си дарби под вещото ръководство на преподаватели от световна величина. Това е „Огънят на Орфей“ и започва на 6-ти август до 20-ти август в Разлог. Входът е свободен за всички желаещи. Това е Лятна академия за изкуство, ежегодно културно събитие, което се провежда през август.

В рамките на инициативата се организират майсторски класове по оперно и народно пеене, изобразително изкуство, пиано, класическа китара, литературно творчество, театрално изкуство, пантомима и други. Целта на Академията е да подкрепя младите хора в техния творчески растеж. Програмата на фестивала на Академията представя постиженията на участниците и техните преподаватели в областта на различните изкуства.

Музикалните майсторски класове по традиция завършват с публични изяви, под формата на концерти, литературни четения, изложби и театрални постановки, които винаги събират голяма публика от любители на всички изкуства. На тях младите таланти демонстрират наученото в своите майсторски класове. С положеното старание се създават истински спектакли, които разсмиват, разплакват и допринасят за прекрасния дух и настроение на участниците и гостите.

Организатори на мероприятието са Община Разлог, Фондация „Огънят на Орфей“ и Читалище „15 септември 1903“-Разлог,с подкрепата на Министерството на културата на Република България.

Фестивалната програма вижте тук:https://strelka.bg/%D0%BF%D1Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *