Осветиха новия ТЕЛК в Сандански

Ново административно звено на ТЕЛК ще работи в МБАЛ „Югозападна болница“.  Водосвет за здраве отслужиха свещеници от Сандански. Д-р Маринова ще ръководи ТЕЛК-звеното, а екипът специалисти ще бъде от още осем души.

Всички необходими документи за освидетелстване на пациентите вече ще се подават в звеното в град Сандански. Няма да се пътува до Благоевград, ще се избегне струпването на хора и чакането. „Това значително ще улесни хората, които имат нужда от ТЕЛК. Ще спестим време на хората, както и разходи по транспорт“, потвърди и директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Сградата на ТЕЛК в град Сандански е ремонтирана с бюджетни средства на Община Сандански, уточни кметът Кирил Котев. Градоначалникът подчерта, че откриването на ТЕЛК е резултат от добрата екипна работа с кмета на Петрич Димитър Бръчков, усилията на управителя на обединената болница д-р Илия Тонев и подкрепата на РЗИ-Благоевград.

„Новото звено обхваща една от най-уязвимите групи пациенти, заради това има огромно значение “, каза Кирил Котев. „Още при обединението на болниците тръгнахме с идеята да надграждаме за по-доброто здравно обслужване“, коментира и кметът на община Петрич.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *