Биг Бенд Благоевград с Васил Петров и Камелия Тодорова ни хвърлиха в джаза

Пет незабравими летни джаз дни започнаха в Банско. За двадесет и втора година джазът завладя курортния град. Началото на фестивала  даде Биг Бенд Благоевград, или както главният организатор д-р Илиев го определя нашия фестивален бенд – с диригент Борис Янев. Нарича го така, защото го „използваме повече от 10 години като състав, който се разви много.

Васил Петров и Камелия Тодорова са солистите тази година на благоевградския Биг бенд. Те откриха не само защото са едни от най-известните наши певци, всеки със свой индивидуален облик, който няма как да се сбърка. Но и двамата са от основателите на Джаз фестивала, който в годините натрупа не само опит, но и фенове. Стана любима дестинация.

Днес Банско е джаз и защото е територия на духа, а той не познава граници, целият ден е наситен с изкуство. От възраждащите традиции и фолклорни обичаи, през изложбите, които впечатляват със различния и вдъхновяващ светоглед на своите създатели, до най-чакания старт на събитие за това лято.

Пред Посетителския-информационен център в града има автентична „ковашка работилница” и можете да се убедите,че дори желязото става по-изящно, когато се кове под звуците на джаза. В духовното пространство на Банско, сякаш традиционно по време на фестивала, изтъкнати художници откриха своите изложби. Те  допълват атмосферата, която фестивалът създаде в Банско.1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *