Къде извиха хоро на три ката за Курбан Байрам?

Над 300 гости уважиха празника Курбан Байрам в симитлийското село Долно Осеново. Цялото село се събра на площада за свещения мюсюлмански празник. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.

Самодейци от Осеново, децата от детската градина веселиха присъстващите. Средствата за гост –изпълнителите тази година са прехвърлени за ремонт на пътя до селото, каза кметът Бисер Сегменов.

Той поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. „Пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави, и все така щастливи да посрещат празниците. Въпреки че празникът е три дни, хората не могат да си оставят работата на полето и затова празнуваха само вчера.

Кметът на община Симитли заедно с народния представител Стефан Апостолов също уважиха празника на местните и се хванаха на хорото.

Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също празнуваха с местните.

Най-дългото хоро на три ката направиха местни и гости на селото.  Дълги хора се виха цяла вечер, а хората изпълнили всички заведения и площада се забавляваха до ранни зори.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *