Виенско колело завъртя в нов скандал кмет и хазартен бос

В нов скандал, този път с виенското колело, забъркаха санданския кмет Кирил Котев. От РЗС публикуваха позиция, в която питат: Бедни и хазартни Коко Динев, ти ли си тайнственият инвеститор на „най-голямото виенско колело в България“?

Лидерът на РЗС призовава  общината ясно и конкретно да каже кой е истинският инвеститор, защото и „децата от детските градини в Сандански знаят, че ОФК „Вихрен“ е на червено и нямат пет лева да се снимат, камо ли да инвестират“.

Също така задават редица въпроси, като защо Общината не оповестява факти и документи на официалния си сайт, свързани с инвеститора, инвестиционното намерение, сумата за изграждането, документите по ЗУТ, разрешителните от МОСВ и ДАМТН, а публикува зле скалъпен PR-материал, кой главен архитект е положил подписа си за изграждането на виенското колело,  този атракцион в полза на общината и туристите ли е или е с цел чрез апортни вноски и юридически хватки терена на общината да бъде придобит от инвеститора.

Припомняме, че виенското колело ще е разположено в близост до тренировъчното игрище на стадиона.

С диаметър от 30 метра, височината на новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно.

Терените около колелото предстои да се развиват.

Инвестицията е частна, но теренът остава общински, отдаден под наем, съобщават от пресцентъра на община Сандански.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *