Секнаха ромската баня в центъра

От няколко дни центърът на Благоевград и по-специално река Бистрица се огласят от къпещи се ромски деца. Двадесетина хлапета заедно с родителите си намериха спасение в 40-градусовата жега в реката и около нея под сенките.

Необезпокоявани от никого, глъчка и смях огласяха центъра, а мургавите братя плуваха, плискаха се, с гащи, без гащи и не им пукаше за нищо, търсейки спасение от жегата.  Родителите им пък си постлаха черджетата под дебелите сенки на дърветата и си направиха пикник. Наизвадиха дисагите кой каквото има за хапване, награбиха парчета диня и се радваха на къпещите се.  Само че след тях оставиха купища боклуци.

В следобедния ден вчера полиция разгони по сигнал плажуващите роми. Спря следобедната глъчка и хората вече могат да си отдъхнат от крясъците, които огласяха центъра на Благоевград.

Преди години общинари оградиха с ленти и поставиха табели „Забранено къпането” покрай импровизираните басейни в река Бистрица.

Забраната за къпане в река Бистрица важеше само за територията на града. Дали ще продължи ромската баня в центъра, предстои да  видим.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *