Хора на кмета в ролите на Лейди Макбет и Жулиета

Журналисти, преподаватели, художници, общинарки репетират Шекспир. Това става в Лятна театрална школа по актьорско майсторство за хора над 25 години, която направи директорът на Драматичен театър „Енчо Халачев“,  актьорът и режисьор Бранимир Митов. Той даде шанс на шестима мечтатели да осъществят театралната си амбиция.  Репетират откъси от „Макбет“, „Ромео и Жулиета“ и „Ричард III“.

Само един мъж – Ники Вачев, се престрашил да се включи в групата. Той работи в Американския университет и ще бъде Ричард III.  Снежина и Мария пък работят в общината, едната играе Жулиета, а другата – Лейди Макбет. Като много амбицирани, сериозни и  талантливи  ги определя режисьорът. И при всички случаи  се забавляват, играейки и претворявайки образи, сцени, драми и комедии – през смях и сълзи.

А премиера ще има в началото на септември, когато ще чуят аплодисменти за великолепното си сценично изпълнение.  Нещо по-камерно, може и на открито  във  Вароша. Школата е само за лятото, но поклонниците на Мелпомена  искат да продължи и занапред.

За първи път в Благоевград се прави  Лятна театрална школа по актьорско майсторство за хора над 25 години. Брано казва, че всяка жена е мечтала да бъде Жулиета, всеки мъж тайно си е мечтал за Хамлет. А някои пък могат да го приемат и като терапия.

Това са едни първи стъпки с по-зрели хора, всеки със своя характер и проблеми, които съчетават полезното с приятното.  За 2-3 часа излизат от ежедневието,  сблъскват се с други образи, с други човешки  съдби, които изживяват с актьорското майсторство.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *