(видео) Играч в NBА шашнат от добрите условия за спортен лагер в Гоце Делчев

Бившият американски баскетболист, играч в NBА,  Джими Хънт посвети деца в тайните на баскетбола в Гоце Делчев.  В спортната зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев приключи третият Национален спортен лагер за ученици с влечение към баскетбола. Инициативата е на бившия американски баскетболист  от САЩ Джими Хънт. Хънт, заедно с екипа си от двама американци и един англичанин представляват треньорска школа от експерти по баскетбол, които провеждат и ежегоден летен лагер за ученици в различни градове в България.


Тази година над 50 деца от цяла България се записаха да участват в лятната спортна академия на Джими Хънт и екипа му. Благодарение спонсорството на местни бизнесмени шест деца от Гоце Делчев се включиха в спортния лагер на американеца. Участниците бяха разпределени в отбори от по трима души, които проведоха турнир помежду си. Турнирът приключи вчера, когато бяха обявени резултатите и раздадени съответните купи, медали и грамоти. На всички участници в спортния лагер бяха връчени специалните сертификати на школата на Хънт.

Джими Хънт от три години живее в България. Организираната от него треньорска школа подготвя деца и младежи със сериозни намерения към баскетбола. По покана на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, американецът и секретарят на Националната федерация по баскетбол Сандра Величкова – Хънт посетиха миналата година спортната зала „Неврокоп Арена“, където проведоха тренировка с два местни отбора.

„По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев в България няма“, каза Джими Хънт на закриването на летния спортен лагер в южния град.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *