5 стъпки за спа интериора в банята

На пръв поглед може да изглежда трудно да превърнете домашната си баня в луксозен спа център. Пазарът обаче предлага възможности, които са достъпни за масовия потребител и само с няколко малки намеси, той може да постигне изненадващо добри резултати. Ето 5 стъпки, които ще ви приближат до реализацията на чудесен спа интериор в банята.

Промяна на осветлението в банята. Тази стъпка осигурява промяна на енергията в банята. Като разбира се не трябва да нарушавате основното осветление. Просто добавете източници на светлина, които да включвате когато сте във ваната например, за да се почувствате по-специално.  Такива са например лампи тип свещници по стените, лампи тип лунички, които могат да се регулират като поток светлина и други такива.

Наблегнете на козметични процедури възможни в домашна среда. Тоест осигурете си правенето на такива в банята като добавите в интериора възможност за складиране на козметични продукти, разкрасителни такива; редом с тях добавете декоративни елементи на показ, които ще доукрасят интериора.

Създайте усещането за пространство. За да забавите времето и да се чувствате по-релаксирани след използването на банята трябва да създадете илюзия за пространство. Дори банята да е малка, това е постижимо. Използвайте по-светли плочки по стените, повече огледала, и по-малко натруфеност в интериора.

Сменете душ аксесоарите. Съвременните модели ръчни душове и статични душ-пити осигуряват възможност за ползване на различни струи вода – каскадни, дъждовни, масажни – те са същинско спа удоволствие в банята и не са скъпи като цена. При положение, че разчитате на ваната и нямате бюджет за хидромасажна такава, можете да украсите пространството около наличната.

Добавете качество чрез ежедневните изделия, които ползвате в банята. Луксозни кърпи и халати в банята, мека постелка за пода; нови аксесоари като сапунерка, диспенсър за течен сапун, хавлийниците…нищо не предизвиква толкова добре лукса, колкото новите цветове и решения в банята, които променят нейната палитра.

Не забравяйте, важно е спа усещането, което да постигнете, а не търсенето просто на скъпи уреди, санитарен фаянс, мебели за баня и душ принадлежности.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *