Ето какви хитринки мъдрят за пренасяне на цигари

Нелегални цигари в двоен под на камион откриха митнически служители в района на ГКПП Кулата.
Близо 330 000 къса нелегални цигари задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП Кулата. Тютюневите изделия са открити в специално изграден тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния.

При пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван от италиански гражданин У.Г., е отклонен за проверка от митнически служители на база анализ на риска. По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета.

Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре митническите служители открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол.

Общото количество на иззетите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.
По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на РП Петрич като У.Г. е обвинен за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

Досъдебното производство приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил, а италианският гражданин е осъдени на три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *