Чикаго се пренесе за една нощ в Банско

Достоен финал за Банско Опера Фест стана мюзикълът „Чикаго“, който вдигна на крака хилядите, дошли да се докоснат до блясъка на сцената. В третата вечер от фестивала, публиката беше подвластна на прекрасните актьори, певци, танцьори и музиканти, които с изпълненията си доказаха, че мюзикълът в България не е химера.

Костюми, грим, декор, осветление и брилянтна актьорска игра, събрани от режисьора Борис Панкин и облечени в музика под палката на Маестро Страцимир Павлов, превърнаха „Чикаго“ в истински празник за сетивата.

Поредният фестивал от лятната програма на Банско изправи на крака малки и големи ценители на оперното изкуство. С тридневен музикален празник, Банско Опера Фест отбеляза десетата си годишнина под открито небе.

Най-малките зрители неусетно станаха участници в първото представление и танцуваха под звуците на Софийска филхармония, а Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро им разказаха за чудния оперен свят в концерта „Вивалди и малкия Ото“ на Фортисимо Фамилия.

Втората вечер на сцената се качиха сто човека от които солисти, хор и оркестър, за да подарят на публиката едно внушително изживяване. Операта „Набуко“, продукция на Държавна опера Варна, респектира с мащабност и чиста класика всички, присъствали на площада.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *