Няколко поколения актьори и трима режисьори правят спектакъл за вековен юбилей

Актьори от няколко поколения, включително и част от пенсионерите, ще се включат в спектакъла, който се подготвя за 100- годишния юбилей на благоевградския театър. Това обяви днес на пресконференция неговият директор Маргарита Мачева.

Представлението е  посветено на патрона Вапцаров, като гост ще бъде и племенницата на поета Мая Вапцарова, която ще се срещне с актьорите и благоевградската публика. Трима млади режисьори – Стайко Мурджев, Теа Сугарева и Боян Иванов, работят по изключително амбициозния проект.

А и не само това. Амбициозна е и самата програма за новия, стотен, юбилеен сезон на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Стремят се максимално да бъдат в крак със съвременните тенденции, като изготвят нова визия, подготвят и ново лого, а освен това ще има и модернизиране на системата за продажба на билети и т.н. Вековният юбилей ще бъде съпътстван и от множество събития – изложби, срещи с творците на театъра, летопис за историята на театъра, като всичко ще бъде посветено на юбилея.

Освен това пристъпват и към подписване на колективен трудов договор със Съюза на артистите, който ще се грижи за служителите на театъра и за взаимоотношенията между работодател и служители. В тази връзка тук бе и  председателят на Съюза на актьорите Христо Мутафчиев, който обяви предстоящо подписване на колективен трудов договор.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *