Мощанската къща става училище за мода

Големи драми породи днес на сесия предложението за отдаване под наем на Мощанската къща в Благоевград. Предложението е един млад човек, 26-годишната Надежда Червенкова да направи частно училище за мода.

Опасенията бяха да не се лишават децата от заниманията там заради частен интерес, както и законосъобразността. Съветничката от БСП Гергана Янчева стигна и по-далеч, като заяви, че Благоевград не се продава и раздава, и тя няма да подкрепи едно такова предложение. В Мощанската къща от години се помещават клубове за обучение на деца. В момента тя е в списъка с общински имоти, стопанисвани от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (ЦЛТРДБ), и там занятия с групите си провеждат художникът Бисер Грънчаров, преподавателят по китара Михаил Златанов и дизайнерът Мария Онтева.

Зам.-кметът Христина Шопова уточни, че никой няма намерение да раздава и продава. Идеята е да има нещо различно, никой няма да остави школите и децата ,те ще бъдат настанени в нови ремонтирани помещения. Търгът ще бъде с условия за развиване на образователна дейност. Пред съветниците говори и самата дизайнерка Надежда Червенкова. Оказва се, че тя е единствен представител на верига училища  за италианска мода в България с десетки награди. Тя смята да осигури работни места в широк обхват от дейности-пиар, маркетинг, реклама.

И така 23-ма съветници дадоха своето съгласие, 4-ма бяха против и 2-ма се въздържаха.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *