Церемония за „Купите на община Благоевград“ като в УЕФА

Няколко дни – истински футболен спектакъл, много талантливи деца и най-важното – феърплей видя Благоевград в традиционния международен турнир за деца и младежи по футбол „Купите на община Благоевград“.

„Купите на Община Благоевград“ се наложи като едно от най-успешните спортни събития в България. В основата му стоят  феърплея, приятелството и удоволствието от футбола. А тази година имаше и много специална за Благоевград и спортната общественост награда – награда „Валери Младенов“ за феърплей. Учредиха я организаторите тази година за първи път в памет на един изключително благ човек – спортният журналист Валери Младенов. Който ни напусна преди месеци.

Тази година домакините вдигнаха шампионска купа. Отборите на ОФК „Пирин“ – Благоевград и ФК „Динамо“ (Загреб) са новите носители на приза „Купите на Община Благоевград“ в VII Международен футболен турнир за U15 и U17. „Благодаря Ви за сърцатата игра, за спортменството и за  футболния спектакъл, на който бяхме свидетели през последните дни. Благодаря на клубните ръководства, на треньорите, на щабовете. Специално благодаря на Българския футболен съюз за безценната помощ през цялото време. Сигурен съм, че след две години голяма част от младежите тук ще са новите идоли на футболните фенове по света. Много се гордея с победата на ОФК „Пирин“! Очакваме всички Вас отново следващата година в Благоевград“, каза кметът д-р Камбитов.

Изключително оспорвани мачове ознаменуваха традиционния турнир, част от календара на Българския футболен съюз. Победителите бяха наградени от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Валентин Чакъров, председател на ЗС на БФС, Александър Кабзималски, председател на ОС на БФС  и заместник-кмета Христина Шопова. Имената на призьорите бяха обявени на церемония на стадион „Христо Ботев”, която завърши като тържество за истински победители- с красиви илюминации и химна на шампионите, в изпълнение на Queen – “We Are The Champions”.

За набор 2005 на второ място се класираха ФК „Цървена звезда“( Сърбия), след тях се наредиха ФК „Апоел“, (Кипър), ПФК „Септември „(София), ФК „Национал 2005”, (София), ФК „Войводина“(Сърбия), ФК „Хебър“ (Пазарджик) и ФК „Марек“ (Дупница).

На второ място при набор 2004 г. са „ФК „Цървена Звезда“ , след тях са ФК „Войводина“(Сърбия), ПФК „Левски“ (София), ОФК „Пирин“ – Благоевград“, ПФК „Славия“ (София) и ПФК „Септември „ (София).Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *