Кой прави политика за сметка на кмета?

„В Симитли – значими са хората, а не партийните водачи“, неглижира кметът на Симитли Апостол Апостолов личното мнение на лидера на БСП Корнелия Нинова да не го подкрепя на кмет. Апостолов отговори на лидерските изявления на Нинова чрез информационния портал на Симитли:

Точно както камъкът си тежи на мястото, така значими на място са местните в Симитли. Госпожо Нинова, извинете понеже сте дама, но не е от значение за мен като кмет и кандидат за пети мандат личното ви мнение и авторитарното ви налагане за оттегляне подкрепата на партията ви в Симитли към кандидатурата ми. Значими и важни за мен са мнението и настроенията на партийния актив и симпатизантите на партията ви. Важно за мен е, че тези хора, с които работим заедно вече 16 години, остават в Коалицията ни и ще бъдат част от кандидатската листа за общински съветници. И да ви споделя една добра практика, с която община Симитли е разпознаваема: 4 мандата общината се управлява от коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Моята кандидатура винаги е била безпартийна и винаги е била издигана от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“, която аз и мои съратници създадохме още през 2000-та година. В коалицията са участвали леви, десни, центристки формирования и винаги е била отворена за всички партии, които имат желание да дадат от себе си за настоящето и бъдещето на община Симитли. Присъствието на широк спектър от идеи и идеологии в Коалицията е естествено и логично. Нормално е по-голямата част от партийните активи да подкрепят тази коалиция, от името на която, както и с доверието на мнозинството в общината, съм кмет на община Симитли вече 4 мандата. Има и напуснали коалицията през годините. Но те са били изключително лица и фракции, водени към политиката от користни и лични интереси. Винаги съм казвал и потвърждавам: Моята партия е община Симитли. И успяхме в община Симитли да изградим и наложим надпартиен модел на управление и участие в местното самоуправление. Именно чрез отворената за всяка партия и за всеки човек Коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Мотивите ви за незачитане мнението на организацията ви в Симитли, че съм бил кандидат от различни партии са израз на емоционална нестабилност в политически задълбочения поглед и наблюдения, които трябва да има всеки партиен лидер. Прощавайте, но за мен персоналната подкрепа от партийна централа е несъществена на фона на широката подкрепа от общинския партиен актив и симпатизанти на местно ниво в Симитли. Ще допълня: Никога не съм държал на подкрепата на висшите партийни номенклатури. А такива не важат и не отиват на демократичното ни общество. Още повече когато се демонстрират от партийни централи с претенции за демократичност в управлението и политиките си. Едноличното ви незачитане на единодушното решение на партийната организация в Симитли кореспондира с похвати, познати от тоталитарното и авторитарно минало на партията ви и страната ни.

И накрая: преди да влезете в партийната централа на БСП, в коя партия бяхте вие, госпожо Нинова? Аз партии не меня. Моето е кауза: Бъдеще за община Симитли.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *