Конференцията ПОЛИСЛАВ е за първи път в България и то в ЮЗУ

Учени от над 10 държави идват в Благоевград ще участват в международна конференция, организирана от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

За първи път в България ще се проведе Международната научна конференция ПОЛИСЛАВ XXIII. Домакин на престижното научно събитие ще бъде Югозападният университет „Неофит Рилски“. Научният форум ще се състои от 9 до 11 септември 2019 г. в Университетския център „Бачиново“. Конференцията, която се организира от  Катедрата по български език към Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Асоциацията на славистите POLYSLAV, ще бъде открита в 10:30 часа.

Във форума ще участват 90 изследователи слависти от 27 университета и научни института от България, Сърбия, Словения, Чехия, Полша, Унгария, Германия, Русия, Украйна, Япония и др.

Престижният славистичен форум се провежда в различни европейски държави от 1997 г. Домакини са били градовете Берлин (Германия), Прага (Чехия), Варшава (Полша), Бергамо (Италия), Москва (Русия), Цюрих (Швейцария), Киев (Украйна), Будапеща (Унгария), Нови Сад (Сърбия) и др. Сборниците от различните издания на конференцията се индексират в авторитетната платформа за научни данни Web of Science.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *