30 хиляди на Свети Петър

30 хиляди фенове на балканската музика от всички краища на България събра Банско Балкан фест. Гости от Сърбия, Македония и Гърция дойдоха специално за концертите, които взривиха Югозапада. Две от най-големите звезди на сръбската музика Светлана Величкович – Цеца, и Саша Матич, зарадваха своите фенове с любими хитове.

Българските поп фолк прими Ивана и Преслава представиха на публиката най-доброто от репертоара си. По традиция  фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско, в изпълнение на фолклорна група „Банскалии” и танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и танцовата формация „Еуфория”.

Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев – Устата – водещ на фествала, за това, че Банско е град, пълен със събития, и че точно този фестивал се случва тук, в най-добрия и красив български курорт.

На финала на своето участие, Ивана запя „Моя страна, моя България“ и извика на сцената кмета Георги Икономов, за да развеят заедно българско знаме и това взриви публиката. Под аплодисментите на хилядите, Икономов призова всики да обичат България и не скри радостта си от факта, че фестивалът се радва на толкова много фенове.

Кралицата на балканската музика Цеца не излъга очакванията на препълнения от нейни почитатели стадион Свети Петър в Банско и изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената.

Красива музика, прекрасни изпълнители – щастлива и многобройна публика – това бе тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *