Над 8 бона за храма с 12 кубета

8227 лева са събрани от  благотворителния концерт за храма в благоевградското село Изгрев. От църковното настоятелство благодарят от сърце на добрите хора,  помогнали в добрата кауза.

Сестри Филатови, Георги Гоцев, Никола Тодоров, Ваня Найденова и Благица Павловска, Лесия Вълчева пяха и веселиха без пари  жителите на благоевградското село Изгрев в Деня на Съединението. Втората вечер веселбата продължи поп фолк дуетът „Южен вятър“.

Концертът бе благотворителен  за набиране на средства за храма, който се строи вече две години в селото.

Пълнено печено прасенце  също беше  разиграно на търг, а парите отново бяха за черквата…

Имаше поставени кутии на 2-3 места по време на концерта.

В момента църквата е малко преди покрив. Има промяна на проекта, тъй като кубетата станали 12. Идеята за кубетата дошла впоследствие, променен е проектът. Като ще носи името на закрилника на целия български народ Свети Иван Рилски, да се вземе малко от архитектурата на Рилския манастир, казват хората, обединени около идеята за храма. Оттам е измолена благословията на дядо Евлогий, игумена на Светата обител и са направени 12 кубета, на 12-те апостоли на Христос.

Местните се надяват вече догодина да се направи покривът и да се  финализира храмът, тъй като покривът е доста  сложен, отгоре от птичи поглед изглежда като кръст. Но хората от селото са уверени, че ще се справят и в най-скоро време ще имат  свой Божи дом.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *