Наплив за Адмиралтейците под светлините на прожекторите

Изчерпаха се билетите за премиерата на група „Адмиралтейци“ от школата по актьорско майсторство за хора над 25 години в Благоевград.

И тъй като интересът е голям, групата ще играе не само от 18,30 часа, но и от 19:30 часа, казва директорът на  Драматичен театър „Проф.Енчо Халачев“ Бранимир Митов. Мястото остава Военен клуб навръх Кръстовден.

А както вече писахме  пет жени и единствен мъж – всеки от тях с различна професия, начин на живот и възраст репетираха цяло лято Шекспир. Журналисти, преподаватели, художници, общинари се включиха в Лятна театрална школа по актьорско майсторство за хора над 25 години, която направи директорът на Драматичен театър „Енчо Халачев“,  актьорът и режисьор Бранимир Митов. Той даде шанс на шестима мечтатели да осъществят театралната си амбиция.  Репетират откъси от „Макбет“, „Ромео и Жулиета“ и „Ричард III“.

Само един мъж – Ники Вачев, се престрашил да се включи в групата. Той работи в Американския университет и ще бъде Ричард III.  Снежина и Мария пък работят в общината, едната играе Жулиета, а другата – Лейди Макбет. Като много амбицирани, сериозни и  талантливи  ги определя режисьорът. И при всички случаи  се забавляват, играейки и претворявайки образи, сцени, драми и комедии – през смях и сълзи.

За първи път в Благоевград се прави  Лятна театрална школа по актьорско майсторство за хора над 25 години. Брано казва, че всяка жена е мечтала да бъде Жулиета, всеки мъж тайно си е мечтал за Хамлет. А някои пък могат да го приемат и като терапия.

А те не съжаляват за нищо, напротив  сбъдват едни от най-съкровените си мечти – да оставят публиката без дъх!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *