Ето ги благоевградските Шекспирови герои

Адмиралтейците оставиха  публиката без дъх. Те играха две представления за една вечер, тъй каато се изчерпаха билетите за премиерата. А групата е от школата по актьорско майсторство за хора над 25 години в Благоевград.

5 жени и 1 мъж- всеки от тях с различна професия, начин на живот и възраст. Деси, Ива, Мария, Милена, Снежи и Ники влязооха  в ролите на Макбет, Лейди Макбет, Ричард 3, Лейди Ана, Дойката и Жулиета. За два месеца те научиха текстове, научиха и какво е да бъдеш под светлините на прожекторите. За първи път в Благоегврад непрофесионални актьори над 25 г. превземат театралната сцена с „Играем Шекспир“.

Група Адмиралтейци към Школа Ер Малък, част от семейството на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ излезе пред публика навръх Кръстовден.  А идеята е на директора на театъра Бранимир Митов. „Групата се формира много бързо, може би за 2- 3 дни, след като бях публикувал идеята в социалните мрежи.

Започнахме репетиции почти веднага. Шестима сериозни души отделяха по 2 часа, 2 дни от седмицата си, понякога и повече, за бъдат някой друг, в друго време-наистина и да разберат какво е театъра за тях. Оказа се, че той означава много“, сподели режисьорът на „Играем Шекспир“ Бранимир Митов.

„Една прекрасна идея беше осъществена от всички нас! Малко лудост, малко любов и повече упоритост! Благодарим на нашия режисьор, че успя за направи реалност всичко това“, споделят непрофесионалните актьори. За едно, всичките, шестима актьори са категорични- „Няма невъзможни неща, стига да вярваш и работиш, те да се случат!”

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *