Огнеборци спасиха гори и къщи от огнен ад

Огнеборците са на крак дори и на професионалния си празник – 14 септември. Над 40 пожара гасиха в Югозапада през уикенда.

В края на миналата седмица в Кюстендилска област са възникнали 18 пожара. А в Благоевградска над 20.

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността Сухото езеро на територията на природен парк „Рила“, е ликвидиран тази сутрин. Той обхвана площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, пожарът бе гасен от екипи на РДПБЗН, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“, доброволци,    хеликоптер от авиобаза „Крумово“. В момента на място са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

Пожарът, който възникна в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, унищожи дървена барака, оградни колове, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Той обхвана площ от 20 дка. Беше угасен от 2 противопожарни екипа, спасени са 5 къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора. В рамките на започнато досъдебно производство ще се изясняват причините за възникването на пожара.

Пожарът, възникнал в с. Боровец, община Кочериново, в изоставена къща е угасен от 2 противопожарни екипа на пожарната в Рила. Сградата с 50 кв.м разгъната площ е унищожена, спасени са 3 намиращи се наблизо сгради.

Пожар в СПА комплекс в гр.Сандански опуши стени, ел. инсталация, и др. 11 дка лозов масив пък изгоря в благоевградското село Бучино.

Около 10 дка иглолистни насаждения унищожи пожар в  с.Кремен.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *