Обединени за Кресна се кълнат: Спасяваме ви от воден ад, ако ни изберете пак

С клетвена декларация за водата излязоха общинските съветници от МК „Обединени за Кресна“ и бъдещите съветници на МК „БСП за България“ (АБВ), водени от кмета  Николай Георгиев, който е и кандидат за нов мандат, издигнат от МК „БСП за България“. Те обещават да решат проблема с водата, ако следващият кмет на община Кресна е  Николай Георгиев и получат мнозинство в общинския съвет и поема категоричен ангажимент пред гражданите на общината.

Смятат да осигурят  възможности за финансово обезпечаване със средства от бюджета на ВиК Кресна ЕООД и капиталови разходи на община Кресна в краткосрочен и средносрочен план.

Да осигурят достатъчно питейна вода в община Кресна, която да позволява не само текущо справяне с проблемите, но и да гарантира отлични перспективи за устойчиво социално и икономическо развитие.

Обещават да не допуснат в бъдеще режим на водата.

Краткосрочната им цел е още в периода март – юни 2020 г. да се възстанови съществувалият преди време водопровод от водохващане „Ръзманица“, за което ВиК Кресна ЕООД разполага и в настоящия момент с разрешително от Басейнова дирекция.

С възстановяването на водохващането ще осигурят на жителите на община Кресна и работеща алтернатива, която в случай на природно бедствие или голяма авария на основния водопровод може да се окаже решаваща, за да се избегне епидемия поради липса на чиста, питейна вода.

Средносрочната им цел е да осигурят в рамките на следващия кметски мандат довеждането на допълнително количество вода за питейни и битови нужди от месността „Буката“, чрез дренажна система от Влахинска река. Това водохващане ще разреши окончателно всички проблеми с водоползването в общината и ще осигури отлична дългосрочна перспектива за местно социално и икономическо развитие.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *