Сменят старата водопроводна система

Започва цялостна реконструкция на ВиК мрежата на улица „Стара планина“ в Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на ремонтни дейности на водопровода.

„От доста време очаквате да започне този ремонт, но ето че Община Благоевград спази обещанието си и днес полагаме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се справим максимално бързо“, обърна се към хората, живеещи на ул. „Стара планина“ кметът д-р Камбитов.

Той благодари на управителя на ВиК ЕООД – инж. Росица Димитрова, за партньорството по този проект.

„След този обект продължаваме с улица „Мелник“. Поетапно трябва да направим програма, така че в цялата Централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното депо и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града – Централна градска част се нуждае от изграждане на нов водопровод и канализация“, заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните програми, заради отказа на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.

„Имаме готов проект и за подмяна на подземната инфраструктура в ЦГЧ са необходими между 90 и 100 милиона лева. Така че оттук насетне ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на собствени средства. Колкото и да ни е трудно, ще действаме поетапно, за да подменим тази стара водопроводна система в центъра на Благоевград“, подчерта кметът.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *