Пъстро шествие с талантите на Благоевград

С много настроение, усмивки, музикални изпълнения  и приятни изненади започна новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Стотици възпитаници на многобройните школи направиха пъстро шествие, като най-отпред вървяха артистични клоуни, от площад „Македония” до площад „Мите Марков”. Талантливите възпитаници на музикалните школи показаха уменията си да пеят, танцуват и свирят, като по този начин отбелязаха Международния ден на музиката.

Зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности – Христина Шопова, поздрави всички присъстващи с празника – деца, родители, преподаватели и гости.

„Не мога да скрия вълнението си от това, което видяхме всички ние тук. Изказвам огромната си благодарност на целия екип на ЦЛТРДБ за неуморния труд, за всичко, което правите, за това, че обединявате и превръщате тези деца в приятели на първо място, а след това им помагате да развиват своите таланти. В Благоевград Община и частни школи работят заедно, защото децата на града са едни и не трябва да ги делим. Независимо кой е в частна школа, кой е в Центъра.

Фактът, че Центърът увеличава ежегодно броя на децата е атестат за професионализма на преподавателите. Това са хора, себераздаващи се ежедневно за вашите деца.

Скъпи родители, вие сте поверили децата си на най-преданите хора. Това е политиката на Община Благоевград години наред – да инвестираме в живото ни културно наследство. Да инвестираме в този детски смях и глъч. И си пожелаваме винаги Благоевград да има толкова талантливи деца. Децата на Благоевград са най-умните, най-талантливите и най-красивите.

Ние се гордеем с тях, каним Ви на всички празници и това ще продължи и занапред. Много от тях след дни ще бъдат наградени със специална стипендия за резултатите, които са постигнали през годината. Благодарение на всички Вас създадохме този кът и ще го изпълваме с дейности, настроение, смях и игри”, каза в словото си Христина Шопова.

Директорът на Центъра – Цветанка Гаврилова, не скри вълнението си и също поздрави децата, техните родители и преподавателите. „Днес е празничен ден за нас, откриваме новата учебна година. За поредна година тук квартал „Вароша” се превръща в притегателен център, където нашите деца се обучават, творят, забавляват се, създават нови приятелства и печелят награди. Деца, пожелавам си най-напред да бъдете здрави, да имате творческо дръзновение и вярвам, че ще постигнете още много нови успехи. Преподавателите обаче са главната причина за развитието на вашите деца, скъпи родители. Благодаря и на Вас, че се доверявате на грижите ни за Вашите деца”, сподели Гаврилова.

От ЦЛТРДБ обявиха, че едно дете ще спечели нов таблет. Наградата ще вземе този, който си направи снимка в красивите рамки в пространството между музея и Дома на младостта. После снимката трябва да се качи във фейсбук страницата на Центъра и авторът на тази, която събере най-много лайкове, ще бъде обявен за победител.

След официалните приветствия започна шумна и усмихната детска дискотека на площад „Мите Марков”, в която се включиха всички деца, а и доста възрастни не устояха на танците и се появиха на импровизирания дансинг.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *