Благоевградски преподавател с мечтана изложба в галерията на Майстора

Една мечтана изложба от доц. Здравка Лисийска беше открита в Галерия „Владимир Димитров- Майстора“ в Кюстендил. Слънчеви и колоритни, картините посрещнаха своите почитатели и ценители в изложбена зала, „докосваща“ се до сакралното изложбено пространство, създадено за творбите на Майстора! Авторката нарече своята изложба поклон пред Гения!. „Един слънчев човек продуцира слънчеви картини!, каза директорът на галерията Валентин Господинов.

Изложбата включва творби с различни материали (текстил, акрил, темпера). Включени са творби, които могат да се причислят към различни стилове – от реалистичните, през декоративните и чисто абстрактни, нефигуративни композиции, но в същото време във всички творби се съдържа и един специфичен авторски прочит на реалността, който може да се нарече собствен стил, колкото и претенциозно да звучи това.“

Изложбата уважиха колеги, приятели, ученици и много гости.

Здравка Лисийска е завършила Националната художествена академия, специалност „Дизайн“, през 1974 г. Има самостоятелни изложби в страната и чужбина, както и десетки участия в международни, национални и групови изложби. Здравка Лисийска има над 100 дипломни разработки. Преподавател е в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *