Садят лимец и леща в музея

Монтираха модул „Нива“ в Музеен детски кът към Регионален исторически музей – Благоевград.

Дълбоките бразди изглеждат като истински и с нетърпение чакат да погълнат красиви семена на лимец, ечемик, леща и грах. От тях ще израснат стъблата на тези растения, които изглеждат като истински.

Децата ще преживяват ежедневието на праисторическия фермер и ще научават много полезни и интересни неща за най-древните култивирани растения. А тестването на новите занимания започва от 15 октомври 2019 г.

Детският кът  е създаден преди 9 години и е първата по рода си научна изложба, адаптирана за деца и млади хора. Той се състои от две части: Археология и Природа и предоставя възможност за игри и интерактивни занимания, които онагледяват живота на праисторическите хора, разнообразието и интересни факти от природата, която ни заобикаля.

Целта на детския кът е по интересен и достъпен начин да приобщи децата към чудесата на историята, природата и музейната среда. „Музеен детски кът” е най-подходящ за деца от 3 до 12 години, но е отворен за посещение както на деца с техните родители, така и на ученици с техните преподаватели.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *