Бабини рецепти на кестенов фестивал

Традиции, самобитност, богато фолклорно наследство и характерни за района на Подгорието ястия привлякоха вниманието на много гости от страната и съседна Северна Македония. В подножието на прекрасна Беласица 20 шатри аранжираха прецизно и тази година партньорите на кестеновия фестивал. В тях те представиха традиционни за района ястия, приготвени по бабини рецепти.

Гостите на фестивала научиха много за местната кухня, бит и култура. Кулинарно майсторство домакините демонстрираха и с подготовката на сладки и солени изкушения с кестени, защото в планина Беласица са най-обширните кестенови насаждения. Най-малките се изправиха пред предизвикателството „Нарисувай Беласица“.

Организатор на събитието е дирекцията на Природен парк „Беласица“ при Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари от района на Природен парк „Беласица“.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *