Включваме се в Поход за свобода

Ще се включите ли? Поход за свобода организират в Благоевград. Посветен е на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври. Благоевград е един от 450 града в над 50 държави по цял свят, който се включва.

Походът ще стартира от площад „Георги Измирлиев“ 1, пред сградата на Община Благоевград на 19 октомври в 11:00 часа и ще премине по главната пешеходна улица „Тодор Александров“. Първите 50 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа ще получат черна тениска на кампанията с надпис „Все още има робство“.

Доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Благоевград ще вземат участие в „Поход за свобода“, посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври. Инициативата се организира за шеста поредна година от Фондация “А21 България”, като най-мащабната информационна кампания против трафика на хора и събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Освен това, тази инициатива цели да разпространи информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за пострадали лица денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

“Поход за Свобода” е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора по света. Благодарение на ефективните партньорства на Фондация “А21 България” с Националната комисия за борба с трафика на хора, Местните комисии за борба с трафика на хора, Български младежки Червен кръст и Превантивно-информационните центрове към местните общини, за първа година България взима участие в международната инициатива с  26 града-домакини.

На 19 октомври, освен в Благоевград, Поход за Свобода ще бъде проведен и в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *