Трябва ли кандидатите за кмет да се явят на тестове?

В последно време темата за тестовете стана особено популярна дори сред самите кандидати за кметове, като започна от София и вече стигна и Благоевград.

Изборно време  е, кандидат-кметска кампания. Отвсякъде се чуват  най-различни обещания, високопарни фрази и клишета. От флаери, листовки, плакати и не само  ни заливат разпалени кандидати с истински шедьоври как ще ни решат  проблемите – от безплатен градски транспорт през въвеждане на приемен ден с кмета всеки ден до безплатна подмяна на печките на твърдо гориво, връщане на младите, без вдигане на данъци, рехабилитация и подмяна на ВиК мрежата и т.н. и т.н.

Е, някои и стигнаха и по-далеч. Искат  тестване за наркотична зависимост на кандидатите за кметове в община Благоевград. Смятат, че обикновено политиците посягат към наркотици и стимулиращи средства преди да се представят пред съответната аудитория. Мотивът е, че това им помага да мислят по-бързо, да изглеждат бодри и да се представят по-добре пред избирателя. За тях проблемът е, че в немалко случаи политици, министри и висши държавни служители вземат важни за страната решения в състояние на тревожни разстройства, предизвикани от употребата на упойващи вещества на работното място.

Утре ще бъде тестването. Дали ще се отзоват кандидатите за кметове, предстои да видим. Едва ли.

Също така от години от МЕНСА предлагат да тестват интелигентността на кандидатите за изборни служби.

Някои вече се явиха без притеснение. Е, не че IQ  измерва способността да се справяш в живота или пък да управляваш община. Но да ги гледаш как се потят от въпроса дали прекият им опонент няма пък да се окаже по-умен…

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *