Инж. Дамян Дамянов горски педагог №1

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов получи почетен плакет за принос в развитието на горската педагогика.

Отличието му беше връчено от председателя на Съюза на лесовъдите в България проф. Иван Палигоров по време на първата Национална среща на горските педагози в страната, на която ЮЗДП беше съорганизатор и спомоществовател.

Над 100 горски педагози от цялата страна се включиха в срещата, на която  бяха представени постигнатите до момента резултати и се набелязаха бъдещите стъпки за развитието на мрежата от горски педагози в нашата страна. Участниците научиха повече за дейностите по горска педагогика в Европа и у нас, както и за предизвикателствата пред българските лесовъди. Бяха представени презентации за развитието на горската педагогика и заниманията с деца като част от ангажиментите на лесовъдите в различни райони на страната.

Общо 32 са обучените горски педагози от централно управление и държавните горски и ловни стопанства на територията на ЮЗДП. От тях 28 са преминали първо ниво, 3-ма имат второ ниво на обучение, а 2-ма са завършили последното трето ниво „мастър клас“. По време на инициативите „Лесовъд за един ден“, „Растем заедно с нашата гора“ и „Горска педагогика“ от 2016 г. до момента са проведени занимания с над 2000 деца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *