Наплив в Бюрото по труда за ваучери за маникюристки

Професията на маникюристката напоследък се оказа доста атрактивна и печеливша. Именно заради това и заради разкриване на своя стопанска дейност са и най-много подадените заявления за ваучери в Регионална служба по заетостта в Благоевград.

Наплив от работещи, които желаят да повишат или променят квалификацията си по схема „Ваучери за заети лица“ отчитат от Бюрото по труда. Най-голям интерес има през последния месец за ваучери за маникюристи, педикюристи, ноктопластика и фризьорство.

1040 ваучери са подадени до момента в Регионална служба по заетостта в Благоевград, уточни директорът Станислава Поповска. 359 са одобрените. Отново голям интерес има към ключовите компетентности за езиково обучение и дигитална компетентност.

Припомняме, че безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 50% от стойността на ваучера. 50 % заплащат и лицата, които се обучават. Обучението е минимум 3 месеца.

Иначе през септември в Благоевградска област са регистрирани 13 302-ма безработни.

Свободните работни места са 934. Най-много са заявените работни места в сектор преработваща промишленост – 334, образование- 203, хотелиерство и ресторантьорство 119, търговия и ремонт на автомобили- 69 и т.н.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *