Маестро напълни с ноти новата зала на ЮЗУ  

С неподправен професионализъм и музикален вкус в новата концертна зала на Югозападния университет „Неофит Рилски“, известният български пианист   – Тодор Петров изнесе концерт .

За първи път пианистът гостува в Благоевград и с искреността на емоционалните си превъплъщения пренесе публиката в музикалното си изкуство.

Той е реализирал редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава и Букурещ.

Зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа. Концертът предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил – интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.

Сред разнообразната публика в новата концертна зала на университета имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.

Концертът на Тодор Петров бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *