Какво, аджеба ще правиш в тоя общински съвет?

41 места в общински съвет Благоевград, 463-ма кандидати. След утре, 422-ма ще бъдат силно разочаровани, обидени и, по чувство, излъгани.

До днес – всичко е супер, вярата ги крепи. Колкото са кандидатите в листите, толкова са хората, които истински вярват, че има и за тях място на банките в местния парламент. И пресмятат по простите правила на математиката: мама, татко, аз и гаджето, с нейните мама и татко, съседката и колежката от университета…. Е, вече се сблъскахте с още поне двама, трима кандидати, с които разчитате на едни и същи гласове. А през фейсбук ще разберат всички… и – гласовете почти ми стигнаха за преференция. Така, ли?!

Осъзнайте се и признайте – че трябва и качество. Приятелството е нещо съвсем различно от качеството. И приказката, че една птичка пролет не прави е вярна и тук. Не баламосвай приятеля, че като гласува за теб за съветник – ще е много напред в живота, щото ще може да разчита на теб… За да си с претенцията да търсиш доверието, необходимо е идея, градивност и ясна визия – какво, аджеба ще правиш в тоя общински съвет. И, ако си честен със себе си, и не знаеш – по-добре напусни илюзорния свят и не издевателствай над приятелите да търсиш глас.

Това се отнася и за всички гласуващи: изборът не е емоция. Помислете – какво, аджеба  може да направи вашия човек в общинския съвет? Ако нямате отговор, не прахосвайте гласа си. Приятелството е нещо съвсем различно от отговорността да имаш отношение към настоящето и бъдещето.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *