Банско най-активни, Сандански с най-много нарушения в началото на изборния ден

В изборното утро, най-активни са избирателите в Банско – близо 30% са упражнили правото си на глас в първите три часа на изборния ден. Най-пасивни са гласоподавателите в Благоевград, където избирателната активност е 7% към 10 часа сутринта.

Най-самоволни са избирателите в Сандански. Пет сигнала за нарушение в първите часове на изборния ден – че секцията се подават несгънати бюлетини и се нарушава тайната на вота и за агитация в изборния ден. В Сандански е имало и нередовни членове на СИК. Един си счупил крака и не се явил на изборите, трима са успали се. Денят в община Сандански започна с ниска избирателна активност – 13,55% до 10.00 часа.

След най-активните избиратели, тези в Банско, са гласоподавателите в Сатовча, където избирателната активност е 24%. В Струмяни също има ранобудни гласоподаватели, избирателната активност е около 22%. В Кресна всеки пети е гласувал до 10.00. там има и сигнал за нарушение – бюлетина, на която може да се види вота – дадени са указания и изборния ден продължава спокойно. Гласувалите в община Белица до 10.00 часа са 18%. Там има и 2 сигнала за нарушения. Единият е за агитация, другият е за непристойно поведение. Но към момента работата върви нормално. В Хаджидимово е 17% избирателната активност. И има член на СИК, който е сменен и е назначен друг на неговото място. В Гърмен избирателната активност е 16%.

В Разлог, Петрич и Гоце Делчев избирателна активност към 10 ч.  е около 13%. В Разлог в една от секцията има неявил се един човек. От общо 9 членове, в момента са 8 и така ще продължи изборния ден. В Симитли гласоподавателите са 11,19%.  Якоруда  е с 8% избирателна активност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *