Лидерки на ГЕРБ и БСП се черкуваха заедно преди да гласуват!

Лиляна Айкова и Юлия Янчева – две жени, начело на две водещи партии. Двете застанаха рамо до рамо в църквата в утрото на изборния 27 октомври. Кандидатите за власт да получат свещеническа благословия в храма е традиция в община Симитли, откакто общината се управлява от Апостол Апостолов и неговата коалиция – Бъдеще за община Симитли.

Така е било на първите избори, които коалицията на Апостолов печели – изборите през 2003 година. Тогава изборите са навръх Димитровден. Екипът и Апостолов се събрали сутринта в църквата „Св. Димитър“ в село Брежани за празничната литургия и благословия на начинанията и делата им. От тогава всеки изборен ден за Апостолов и коалицията му започват така. Така и днес.

В църквата „Свети Димитър“ в село Брежани с литургия за здраве, успех и благополучие „откриха“ изборния ден. Апостолов пожела да се съберат всички кандидати, които днес очакват подкрепа, без значение от коя листа са, от коя партия. Защото единство и заедност са припознати като отличителни белези на обществата в града и по селата в община Симитли. На Местни избори’2019 Апостол Апостолов е подкрепен и от ГЕБР, и от БСП, освен другите над 30 партии и коалиции, които застават за кандидатурата му, единствена за общински кмет и сега, както и през 2015 година.  За вота днес – гласоподавателите в Симитли избират между две кандидатски листи за общински съветници – на коалицията „Бъдеще за община Симитли“ и на ГЕРБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *