700 под пагон грижат изборите

700 униформени са ангажирани да опазят  обществения ред и сигурността в Благоевградски регион по време на изборите. Те са не само от полицията в Благоевград, а и от полиция и жандармерия в Кюстендил и Смолян.

Целта е да няма инциденти, а осигуряване на добър обществен ред и в нощта на 27 и 28 октомври.

Проведени са срещи с председателите и членовете на ОИК и с органите на местната власт и местното самоуправление относно цялостната дейност, касаеща  охраната на изборния процес. Извършени са охранителни проверки на всички помещения за съхранение на бюлетините и изборните материали, а също така и помещенията, определени за СИК и ОИК.

Униформени ще съпровождат и охраняват бюлетините и изборните материали от София до Благоевград и от Благоевград  до общинските центрове и СИК. На всички избирателни места е осигурена охрана от момента на постъпване на изборните материали до приключване на изборния ден на 27.10.2019г., а също така и охрана и съпровод на СИК и изборните материали от изборните места до ОИК.

27 сигнала са постъпили  в полицията против политическите права на гражданите, като по 4 от тях са образувани досъдебни производства. Установено е, че по-голямата част от постъпилите сигнали са непотвърдени. Чрез съответната Районна прокуратура някои от сигналите са насочени към ОИК за вземане на отношение по компетентност. Под надзора на прокуратурата друга част от проверките продължават.

От полицията напомнят, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или в неадекватно състояние лица.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *