За информиран избор и убедени в избора си избиратели:

Благоевград избира кмет в неделя. По волята на гласувалите 37 644 за кмет на община Благоевград, избран с 50 % плюс 1 глас няма. За Атанас Камбитов гласа си са дали 9 199, за Румен Томов са гласували 7 351. Двамата кандидати с най-високо доверие на избирателя, съответно 25,65% и 20,50% продължават в изборите. До петък е времето да достигнат до всеки от нас, до избирателя. Да затвърдят избора ни, да го променят, да ни убедят да гласуваме. В събота ще осмислим и в неделя ще гласуваме.

Агенция.БГ публикува свободно всякакъв формати на публикации с предизборно и агитационно съдържание. Всички публикации, изявления, послания от кандидатите и предизборните им щабове ще бъдат публикувани безплатно.

Съгласно регламент за публикации в законоустановения срок за предизборна кампания, „електронните медии, с изключение на Българската национална телевизия, Българското национално радио и техните регионални центрове, могат да използват платени и безплатни форми на отразяване на предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати.“ Според този текст от изборния кодекс, „УЕБ МАРКЕР“ ЕООД декларира, че реализира различен формат на публикации с предизборно съдържание безплатно във всички сайтове, собственост на дружеството. И съгласно Изборния кодекс доставчиците на печатни медии и онлайн новинарски услуги предоставят едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати. Каквито бяха единствено на АГЕНЦИЯ.БГ условията и за целия период на предизборна кампания.

Решението си мотивираме с потребността от информиране за населението без значение от политики и възможности в рамките на кампанията на кандидатите, участници в изборите.

За да е информиран избора ни!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *