За първи път в Благоевград: програма за предприемачи

Американският университет поставя началото на първата у нас програма за практическа подготовка по предприемачество Acceleration.

Младите предприемачи ще имат възможността да работят по осъществяване на бизнес плановете си. Всички те ще имат достъп до разнообразни работилници, обучения и менторски срещи с най-опитните бизнесмени в страната. Основната задача на програмата е да се създаде среда, където студентите да могат да разработват своите идеи и да усетят какво означава да бъдеш предприемач.

Програмата е с продължителност от четири месеца. В нея ще могат да се включат както всички настоящи студенти на университета и младежи, завършили преди не повече от пет години, така и студенти от други учебни заведения, като младите предприемачи ще в отбори от двама до четирима души.

Човекът, който стои зад цялата концепция е Даниел Томов. „Решихме да започнем преди 6-7 месеца. След пет години се надявам това да стане неотменна част от учебната програма на Американския университет и основен инструмент за набиране на хора, тъй като никой в Европа не развива точно такава програма“, разясни идеята си възпитаникът на АУБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *