Новите парламентаристи-доктори, преподаватели, бизнесмени, бейзболист и още…

С петима повече са новите лица в Общински съвет Благоевград. 23-ма са новите съветници, а 18 са си старите муцуни.  Нежната част не се различава много от предишния мандат. Само с една повече са дамите сега.

ГЕРБ вкарват шестима съветници, за разлика от предния мандат, когато бяха 9.  Новото лице  е Йосиф Кочев, който е главен асистент, доктор в Югозападен университет. Ивайло Златанов, Евгени Бибов, Красимир Роячки, Давид Петров и Кирил Илиев са от предишния ОбС. Ако кандидат-кметът Атанас Камбитов не успее да се пребори за поста, ще отпадне  Давид Петров.

БСП са с петима съветници, с двама повече. Освен острието от предишния ОбС Гергана Янчева, влизат бившия полицейски шеф Любен Милев, юристката Мария Стойнева, от глажданската квота влизат Бисер Стойчев и Иван Станчев.

ЕНП ще разчитат отново на  Радослав Тасков, д-р Владимир Таковски, Славка Гелишева и Гергана Муртова.

Трудотерапевтът Анна Мазурска, която бе под номер 10 е едно от новите лица в листата на Радослав Тасков.

Мирослав Чолев е новият партиен другар в ОбС на досегашния Калоян Ханджийски от ДСБ. Той самият е млад бизнесмен, който мечтае да развие предприемаческите си способности в Благоевград. Развива хотелиерски бизнес, но в Гърция.

От партията на Димитър Урдев , Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, който остава под чертата, са Васил Миладинов, собственик на строителна фирма, новото попълнение е и бизнесдамата Валентина Шаркова. Георги Корчев и Рашко Динков са от предходния Общински съвет.

В ОбС от Партия на Зелените запазват бройката си – четирима, Андон Тодоров и Цветозар Балабанов, а новите лица са две дами- Соня Ставрева и Лилия Мечева.

Психиатърът д-р Павлин Янкулски влиза с най-заклетия фен на Пирин Кирил Ваклинов, вече с опит и като общински съветник.

Глас народен вкарва две нови попълнения  президентът на Българската федерация по бейзбол Ясен Неделчев и д-р Теодор  Велчев, специалист по хирургия.

Съюз свободни демократи освежават състава на ОбС с университетския преподавател, елитен футболен рефер Георги Иванов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *