Първите недоволни от изборите:

Образуваха първите изборни дела по жалби на недоволни от резултатите. Социалисти от Сандански и Гоце Делчев атакуваха в съда резултатите от изборите тази неделя. Коалиция „БСП за България“ оспори пред Административен съд – Благоевград разпределението на мандатите в Общински съвет Сандански. Социалист от Гоце Делчев, неуспял кандидат за общински съветник оспорва в Административен съд – Благоевград отчитането на преференциите.

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба от Антон Ангов, пълномощник на Коалиция „БСП за България“. Ангов оспорва решение №200-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Сандански, с което са обявени резултатите от гласуването при произведени местни избори за общински съветници в община Сандански. Жалбоподателят оспорва решението на ОИК Сандански като твърди, че Общинската избирателна комисия неправилно е приложила метода на Хеър-Ниймайер за разпределение на мандатите на партиите и коалициите.

Административен съд – Благоевград образува и дело против решение на ОИК Гоце Делчев. Делото е по жалба на Веселин Камбуров, кандидат за общински съветник от листата на коалицията „БСП за България“. Камбуров оспорва решение №125-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Гоце Делчев, с което са обявени избраните за общински съветници в община Гоце Делчев. Жалбоподателят твърди, че бюлетини с отразен преференциален вот за него неправилно са отчетени от ОИК като недействителни, което променя поименния състав на новия Общински съвет.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *